A la baixa

“Las matriculaciones en informática y telecomunicaciones caen el 13% desde 2002”
El País, 25 de maig de 2009.

“Me pagan una miseria. No aprendo nada. Mi jefe no tiene ni idea. No veo futuro.” L’article al qual pertany la dada inicial comença així. Segurament aquestes afirmacions no us sorprendran si formeu part del món dels informàtics i telecos d’aquest país, on hi ha una tendència bàrbara a no valorar certes feines i on el concepte generalitzat és que un informàtic o un encarregat de sistemes d’una empresa és un freak i es passa el dia navegant per Internet perquè no té res a fer.

Lluny d’aquest patró estic jo i la majoria dels informàtics i telecos de moltes  empreses, treballadors que sovint hem de fer front a problemes de grans dimensions amb recursos ínfims, a tenir una responsabilitat sobre el funcionament de serveis crítics no acord amb el sou, ja se sap un és necessari però no imprescindible (encara que et truquin un cap de setmana quan no va el correu), les hores de més invertides no són considerades hores extres són hores que un enginyer ha d’invertir perquè la seva feina així ho requereix,etc. Aquestes i més coses com treballar sota una pressió desmesurada fan que molts hagin decidit tirar la tovallola, un ‘aquí us quedeu’, posar-se pel seu compte, que no ens enganyem també són hores però són per tu no per ningú, o simplement fotre ‘volantazo’ a la vida i dedicar-se a coses totalment diferents.

Molts informàtics i telecos estem farts que no es valori la nostra feina, quan tot funciona ningú recorda que hi ha un grup de gent (perdó he dit un grup quan segurament només són 2 o 1 com a màxim) que fa funcionar correctament tota la parafernàlia (cada vegada més gran i més important dins les empreses). Actualment les empreses depenen pràcticament en un 100% de la tecnologia, ja sigui el mail, la blackberry, el web, l’Internet, el ERP, etc. però els sous aquí Espanya no estan a l’alçada i no té pinta que ho estiguin, així que és normal que un xaval per molt que li agradin les noves tecnologies passi d’estudiar certes carreres per por a cobrar poc, no estar valorat, ni rebre formació, val més estudiar empresarials i poder ser qui mana sobre el departament de sistemes.

Ah! I una recomanació a tots els informàtics i telecos, us puc assegurar que he vist gent que la salut li ha donat un toc d’atenció per culpa de la feina. No val la pena de veritat a la vida hi ha coses molt més importants. Així que ja sabeu.

informatico_dios_gatito

Anuncis

One thought on “A la baixa

  1. M’encanta la foto del gatet … li passaré al meu jefe amb la conseqüent modificació de professió.

    I en un to més seriós, és vergonyós com s’està tractant a aquest país tot el que significa tecnologia i per naturalessa I+D i els professionals corresponents. Estarem sempre al vagó de cúa en aquest tema.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s