Ja fa tres anys

Ja fa tres anys que Catalunya mitjançant els seus representants polítics va aprovar amb més d’un 90% de vots a favor un Estatut que l’actual president del Govern va dir que recolzaria i que l’oposició va portar al Tribunal Constitucional per recórrer una gran part dels seus textos. Uns textos que tot i ser iguals (control c + control v) als utilitzats per altres comunitats autònomes en les seves reformes estatutàries per Catalunya es veu que no serveixen.

Ja fa tres anys que la decisió política més important pressa en el Parlament de Catalunya està qüestionada per mitja Espanya i ignorada per l’altra mitja. I el què és més greu sense un final clar a la vista, tot el contrari tot té pinta d’un final obscur i poc clar a lliure interpretació per cadascú que l’únic que farà serà retallar si més és cap la capacitat de decisió dels catalans.

Ja fa tres anys que esperem, i durant aquest temps ens hem hagut de sentir de tot i de tots colors, com si fóssim jo que sé. Des de reportatges sobre la marginalitat del castellà des de televisió i premsa fins a les acusacions de poc solidaris amb la resta de l’estat (que per cert alguns ja han cobrat el deute històric).

Ja fa tres anys que els nostres polítics no fan res. Uns es van carregar el propulsor de la reforma estatutària per ser massa català, altres fent-se els suecs a canvi de conservar el poder que tan els va costar aconseguir i que tan ràpid estan perdent, els tercers acceptant certes conselleries fan una declaració d’intencions i per últim una oposició que guanyarà punts però per demèrit d’altres i no pas per ells, perquè en el seu dia van ser utilitzats com un kleenex i això sempre ho portaran a sobre.

Així que el panorama és bastant desolador perquè no només ens estan prenent el pèl que sinó que a sobre aprofiten per maltractar-nos i fer-nos creure que tota la culpa és nostra. De moment el TC ha marxat de vacances sense una ressolució a la vista, pot ser a la tardor, qui sap, pot ser a l’hivern…

Pot ser és hora de sortir al carrer i dir alguna cosa, ah! No! no recordava que som catalans i segurament ens quedarem a casa criticant a les espanyes sense fer res al respecte perquè és el més fàcil, en lloc de mirar cap a casa nostra i fotre canya a un govern que no és capaç de defensar una c osa que ells mateixos van aprovar.

050921_estatut_Catalunya

PD: Acabo de veure que aquest post és molt semblant als escrits sobre el mateix tema anteriorment però es clar com que la situació no ha canviat…

Post Relacionats:
Els catalans som així
Fins quan
Ja cansa

Anuncis

2 thoughts on “Ja fa tres anys

  1. I així… eternament vivim en la grisor política més absoluta. Tot està sempre pendent de tancar-se, però mai no s’acaba de resoldre (ni per a bé ni per a mal).

  2. I quan es tanca et queda aquella sensació de dubte de si és el millor no? tant de temps marejant la perdiu mai saps si te l’estan fotent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s