Partits de futbol, espectacles nocturns i disbauxa horària

futbol-barca-pijama
Avui de nou futbol a les 22:15, Trofeu Gamper per La Sexta.No fa gaire l’amic Dani (Espai D) es queixava des del Facebook de l’hora del partit de la Supercopa entre el Ath.Bilbao i el F.C.Barcelona. Això és evident que no ve de nou està clar però crec que algun dia s’haurà de posar fre a aquests despropòsits en els horaris del futbol televisat.

Ja sé que em direu que la pasta és la pasta i les televisions són les que paguen, per tant les que manen en tot això, però no creieu que l’audiència d’un partit del Barça, Madrid o algun altre equip en una altra franja horària més apta per tots es públics no seria la mateixa? O és que els dies de Champions no s’omple el camp ? La gent no mira la televisió? Em podeu dir que un partit de Champions no és el mateix que un de lliga contra el Getafe, d’acord, però amb més raó un partit Barça-Getafe a les 22:00 està encara més limitat que si el poses a les 20:30 entre setmana o a les 17:00 d’un diumenge.

Ja sigui anant a l’estadi de torn o per televisió veure un partit en aquest horari implica primer anar a dormir tard, més en el cas dels que van a l’estadi ja que els desplaçaments fins a casa implica un afegit de temps i més exagerat encara si ets d’una Penya, la qual cosa per la gent que s’ha de llevar d’hora és un inconvenient. En segon lloc això fa que el futbol a aquestes hores deixi de ser familiar per ser d’adults, m’explico. Un nen amb horaris normals a la mitja part estarà dormint al sofà o a la butaca de l’estadi, vaja que gaudir un dia de futbol en família ja queda limitat. I en tercer lloc un partit a les 22:00 en aquestes dates es pot agrair inclús però plantat un més de gener a les 22:00 de la nit al Nuevo Zorrilla, La Romareda o a Riazor.

I no només els horaris nocturns impliquen problemes. El vall d’horaris en la graella cada setmana fa que sigui impossible planificar qualsevol cap de setmana amb més de dos setmanes d’antelació per una persona que vol anar a veure un partit de futbol. Em sembla molt bé que un dia es jugui dissabte i l’altre diumenge, etc. degut a les competicions europees però hauríem de seguir el model anglès. El model anglès permet saber a l’inici de temporada el dia i hora de tots els partits de la competició, i és més et permet comprar les entrades ja per el dia que t’interessa anar a veure un partit. No és això una bona organització? Jo diria que si, només cal veure la presència de gent als estadis anglesos.

En definitiva jo crec que hi ha altres fórmules per tenir audiència televisiva i presència als camps de futbol però no hi ha molt d’interès en canviar el panorama futbolístic ni per part dels clubs ni per part de les televisions. Seguirem anant a dormir tard i li seguirem explicant als nostres fills com va ser el gol que es va perdre.

Anuncis

4 thoughts on “Partits de futbol, espectacles nocturns i disbauxa horària

 1. I és clar que un partit del Barça tindria una gran audiencia a les 20:00! Però la reflexió encara és més perversa (i és la mateixa reflexió que fa que programes com Buenafuente comencin a les 0:00 de la nit), a saber:

  El futbol o Buenafuente tenen molta audiència tant a les 20:00 com a les 22:00 com a les 23:57, però altres programes no són capaços de mantenir-la si els poses massa tard (el TN per exemple). L’objectiu de les cadenes és mantenir l’audiència alta el màxim de temps possible per poder vendre el màxim de minuts de publi.

  En el cas de TV3, si posen el Gamper a les 20:30 i el TN a les 22:30 a la que acabi el partit la gent passa de tragar-se els 50 minuts d’informatiu. Al revés, la gent connecta amb el TN a les 20:30 i es traga fins hi tot el Temps esperant que comenci el partit.

  El cas de la Sexta és encara més bestia. Estiren l’inici del programam estrella fins al límit. Van omplit la graella amb programes que la gent va mirant, quan el sentit comú et diu que ja és hora d’anar a dormir comença Buenafuente i pam! T’enganxen una estoneta més.

 2. és allò de mirar d’estirar la corda de l’audiència tot el que es pugui i més. i quan encara es pensa que ja més no es pot tensar, li fan una darrera tibada final.

  acabarem veient, sota l’ampara del quí paga mana, partits de futbol a les dos quarts d’una de la matinada.

 3. Dani: Però perquè la F1 i MotoGP són capaços de mantenir els seus horaris i tant TV3 com La Sexta i en el seu dia Telecinco canvien tota la programació per retransmetre aquests esdeveniments…inclús el TN? No és genera la mateixa pasta el futbol?

  Òscar: Mira la visió del negoci un hotel al mateix estadi! així acabes el partit i a dormir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s