Només paga el ciutadà?

ImpostosLa polèmica està servida amb la nova llei de rescats/salvaments de la Generalitat que s’aplicarà en breu al nostre país. No em sembla del tot malament que una persona en un acte d’inconsciència a la muntanya pagui els costos del seu rescat/salvament, però el problema apareix amb la definició de la ratlla que separa la inconsciència/imprudència/negligència de la mala sort/desgràcia/infortuni que farà que la factura sigui de 0 o X euros. Està clar que els diners provenen dels impostos del ciutadà i s’ha de mirar en tot moment d’utilitzar-los de la millor manera possible (estudis a part) i no en accions, que segurament amb preparació i responsabilitat es podrien evitar en la seva gran majoria.

Però plantegem un altre cas. En l’últim més la costa del Maresme s’ha vist embrutada per dos vessaments de gasoil provinents de dos vaixells  i on Salvament Marítim ha hagut d’intervenir, en aquest cas els costos de la neteja de la taca de gasoil i el reflotament del vaixell a càrrec de qui va de l’administració? Se li envia una factura a l’empresa causant del problema?

I per rematar us plantejo un últim cas. En breu vindran les eleccions a la Generalitat i com no l’eterna campanya electoral, acompanyada de cartells propagandístics,  publicitat penjada al carrer, etc. Propaganda que moltes vegades queda oblidada en parcs,  faroles, parets, etc. i que segurament haurà d’acabar sent netejada pels equips de neteja de cada ciutat. Aleshores qui paga aquesta neteja nosaltres amb els nostres impostos o els fons de cada partit polític? Si us plau si algú m’ho pot aclarir estaria agraït.  Sabeu què passa que em dona la sensació que el plat trencat sempre l’acaba pagant el mateix, el ciutadà i el tema dels diners de les institucions últimament està a flor de pell.

Anuncis

2 thoughts on “Només paga el ciutadà?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s