Refundacions

politicaDes de fa ja uns anys que la paraula refundació s’utilitza a ‘tuttiplen’ per definir aquell pas que s’ha de portar a terme per recuperar qualsevol cosa que ha caigut a la categoria de desactualitzada, poc adaptada als nous temps, antiquada, etc. En definitiva tot allò que es creu que en temps passats va ser útil i ja no és.

Per aquest procés de refundació hem vist passar equips de futbol com el Barça de Rijkaard, el qual va refundar el futbol del Camp Nou ja fa quatre anys amb aquell Ronaldinho en plena forma (no el que ahir anava en caminador per Chamartín) i que a la vegada ha estat refundat de nou per un Guardiola amant del treball, la humiltat, el sacrifici i la importància de l’equip per sobre de la individu, no fa gaire més d’un any. La refundació també ha afectat el sentiment de sentir-se català a mans dels convergents, creant la Casa Gran del Catalanisme, que ve a ser una mica com el Fòrum , no se sap molt bé que és però està allà i es veu que tothom és benvingut. Però la refundació és molt poderosa i lluny de quedar-se en coses mundanes i insignificants de caràcter local també ha afectat a nivell global amb la refundació del capitalisme. No sé quants presidents de països desenvolupats o en fase de desenvolupament avançada (sempre m’ha fet gràcia aquesta classificació dels països per algunes incongruències més que evidents en alguns casos) es van reunir quan la crisi mundial va fer enfonsar les borses mundials. Vaja que són moltes les coses que estan en plena refundació per poder tenir una raó de ser. Inclús el president del Banc d’Espanya, amant de la classe treballadora d’aquest país, demana la refundació d’una cosa tant complexa com el panorama laboral, habilitant una sèrie de canvis que segurament provocaria que la meitat del país el busqués per dir-li quatre coses.

Però jo vull demanar una refundació que crec que és necessària i urgent, parlo de la refundació de la classe política i de les administracions públiques. Estic fart. Casos com els de Gürtel, Palau de la Música, Illes Balears o El Éjido posa en qüestió novament la legalitat en què es mou TOTA la classe política. Una classe política embolcallada de falses promeses, mentides i declaracions buides de contingut però plenes d’oportunisme. Una classe política incapaç d’oferir solucions als problemes però si capaç de llençar merda contra l’oposició per jugar al ‘Tu més’ tant utilitzat últimament en tots els congressos i parlaments. Vergonya els hauria de donar. On s’ha vist que un cas de corrupció s’intenti justificar acusant a la justícia i la policia !!! d’un país democràtic de fer una campanya orquestrada per atacar a uns delinqüents que intenten passar com a víctimes. On s’ha vist que un personatge porti robant diners públics a la vista de tothom i ningú hagi fet res, segurament perquè tothom ha estat ensabonat en algun moment. On s’ha vist que tots aquest personatges estiguin encara passejant lliurament.

La classe política té un problema i és la falta de credibilitat i de respecte davant els ciutadans però sembla ser que no tenen cap intenció de refundar-se i no ideològicament sinó èticament. Perquè no es pregunten d’una vegada que poden fer ells pel país i no què pot fer el país per ells.

PD: No us penseu que les refundacions són la ‘panacea’ dels problemes ja que el capitalisme segueix igual, directius de grans bancs subvencionats pels governs en aquesta crisi segueixen cobrant xifres estratosfèriques de bonificacions, el Madrid no acaba de trobar el seu lloc i el catalanisme cada vegada que es refunda acaba més dividit. Així que vigileu si poseu en pràctica una refundació!

Anuncis

2 thoughts on “Refundacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s