Volen el control

emule_prisonCom diu La Vanguardia finalment “La UE dona via lliure per tallar l’accés als usuaris d’Internet sense una ordre judicial prèvia”. Aquesta mesura es podrà prendre en cas que es detecti la utilització d’Internet per a la descàrrega il•legal de continguts amb drets d’autor, això si després d’un procediment previ, just i imparcial, respectant la presumpció d’innocència i el dret a la privacitat.

Aquest canvi de postura la UE és a canvi d’una sèrie de drets al qual el internauta es podrà emparar en cas de ser enganyat per les operadores de Telecomunicacions (pràctica bastant comú a Espanya), vaja uns drets que  haurien de ser-hi ja fa temps, com el dret a ser informat de totes les condicions de la nostra connexió a Internet, i no ser un punt de negociació entre la UE i els estats.

A mi aquesta mesura no em sembla bé, ja us ho podeu imaginar, però a part em genera una sèrie de dubtes:

  • Per poder-me tallar la connexió això vol dir que han de saber a on em connecto, per tant han d’espiar les meves comunicacions, això no vulnera la meva privacitat?
  • El tall de les comunicacions a usuaris suposarà un greuge econòmic per les operadores de Telecomunicacions. Com les recompensaran?
  • Seguirà el govern espanyol el mateix criteri per a totes les operadores alhora de tallar la comunicació? O empreses que han gaudit del monopoli anteriorment faran pressió perquè els seus usuaris no siguin castigats?
  • I un punt molt important, si jo ja no podré baixar-me de manera “il•legal” continguts amb Drets d’Autor vol dir que retiraran el cànon digital que grava sense sentit la majoria de dispositius de reproducció/gravació d’Espanya?

De moment tenen via lliure, tot i que Espanya haurà de canviar la legislació perquè ara es requereix una ordre judicial. A veure com respon la comunitat internauta.

Anuncis

3 thoughts on “Volen el control

  1. Albert: Efectivament, sinó mira països con Xina o Corea del Nord on ja opten per la censura directament.

    CETINA: Es que el tema dóna per comentar i indignar-se la veritat. Ja estaré atent si fas el post així ens linkem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s