El poble esponja

El diumenge passat vaig rememorar temps passats i vaig anar a Espinelves a la Fira de l’Avet o el què és el mateix com un poble de 18Km quadrats i 194 habitants es capaç d’absorbir de 60.000 a 80.000 visitants en 8 dies (uns 10.000 al dia i més en cap de setmana).

La meva última visita a Espinelves ja m’havia deixat un record de multitud però no d’aquestes dimensions que indiquen els números. També és cert que la sensació d’angoixa no va arribar en cap moment al nivell de la Fira de Santa Llúcia de Barcelona segurament perquè era quasi bé el migdia i molta gent ja havia fet la visita de rigor i anaven a la caça i captura d’un lloc on dinar. Això si la mitja hora per entrar a la zona de pàrquing no ens la va treure ningú.

La Fira està molt bé, tot sigui dit, però ben aviat li hauran de canviar el nom perquè cada vegada hi ha menys paradetes d’avets tot i que l’oferta és molt variada sobre tot de productes tradicionals i de Nadal (a destacar especialment la tenda d’embotits, embotits de veritat i no aquells envasats del Mercadona). De pas quan li modifiquin el nom podrien aprofitar i fer un homenatge als promotors d’aquesta fira 30 anys enrera i tampoc estaria de més algun premi honorífic a la promoció econòmica i cerca de nous mercats. En aquest petit poble qui més qui menys dic jo que deuen fer l’agost durant aquest dies que dura la Fira ja sigui cedint el terrenys pel pàrquing, venent productes alimentaris, restaurants,etc. No cal ser un virtuós per veure que per molta crisi que hi hagi la visita de 60.000 persones ha de deixar alguns calerons, pàrquing 3 euros, menú 12 euros, entrepans 3 euros, etc. no sé imaginem-nos que cada persona deixa una mitja d’uns hipotètics 10 euros x 60.000 persones tenim uns fantàstics resultats hipotètics de 600.000 euros. I que consti que no ho dic com a queixa tot el contrari per felicitar a la gent del poble per aconseguir aquest reconeixement de la seva fira.

Si a la Fira de l’Avet li sumem la fira medieval de Vic diríem que la comarca d’Osona es va convertir en la comarca amb més densitat de població de Catalunya.

Anuncis

One thought on “El poble esponja

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s