Resultats a la carta

Consulta sobre la independènciaCom totes les vegades que es va a les urnes en aquest món els resultats sempre són positius per tothom cadascú a la seva manera. Com era d’esperar i amb urnes pel mig el Referèndum sobre la Independència de Catalunya realitzat ahir a 166 municipis catalans no queda fora d’aquests tipus de reaccions.

Malauradament un servidor no va poder votar perquè en el meu municipi no hi havia consulta però si que vaig seguir atentament via Internet i televisió les novetats de la jornada, tot i que alguns socialistes ‘catalans’ havien acusat a Tv3 de fer massa cobertura del tema, a part d’altres declaracions al estil Pujol “això ara no toca”.

Independentment del resultat primer de tot cal felicitar als organitzadors sortits de la societat civil, organitzacions de tot tipus, centres culturals, etc.  que tantes vegades s’ha trobat a faltar (tot i que molts de nosaltres ens quedem al sofà per comoditat que ja ho faran els altres) alhora de respondre als atacs contra Catalunya. I felicitar com no a tota la gent que va anar a votar, fos quin fos el sentit del seu vot, de veritat.

Així doncs el dia d’ahir ens va deixar un 27% de participació (200.000 persones), una dada que el seu valor varia dependent del vidre de les ulleres amb què es mira. Des de Madrid parlen de fracàs amb un ‘sólo’ en els titulars sobre la consulta. Està clar que comparat amb la xifra del 40% (últimes eleccions europees) és baix, però no es tan baix si tenim en compte varies coses que han envoltat la consulta. Aquesta consulta ha estat organitzada pel poble, amb tot el què comporta, bé més aviat el què no comporta, com ara pre-campanyes electorals de milions d’euros, espais gratuïts de televisió, col•legis electorals oberts i una llista d’altres beneficis que hi ha en unes eleccions normals. A part es tracta d’una consulta no vinculant, ja que si ho fos estic segur que variaria el nombre de votants i no ens enganyem també el resultat tant aclaparador.

En definitiva des de Madrid (i des del Govern català) podran dir missa però ahir amb pluja, vent i fred, en molts casos  (si ho posen els polítics com excusa a l’abstenció perquè no puc fer-ho jo) , 200.000 persones van sortir a votar i això no es pot amagar. Alguna cosa es mou per fi entre la societat civil catalana (o això m’agradaria creure ara mateix) al contrari que la societat política que segueixen a la seva.

Enllaços relacionats:
Resultats de la consulta
Coordinadora del referèndum

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s