El vídeo un recurs o un intrús

Ahir Partizan i Regal Barça jugaven un intens (més que no pas de qualitat) partit de l’Euroleague. El Barça no va fer un bon partit i un mal inici el va condemnar a anar a remolc tota la primera part. I no va ser fins el tercer quart que el Barça va agafar les regnes del partit. Però després unes males decisions en la selecció de tir va condemnar el Barça a la pròrroga on la poca fluïdesa i la precipitació van ser la tònica, fins la jugada final, la que ens interessa.

Després d’un últim atac desastrós dels de Xavi Pascual, Pete Mickeal es va fer amb la pilota i va realitzar l’últim tir del partit, convertint-se així, juntament amb el pivot americà del Partizan, Lawrence Roberts, en protagonistes de la jugada de la polèmica.  Mickeal va fer el tir dins el temps reglamentari però Lawrence va escombrar la pilota que havia rebotat un parell de vegades en l’anella després de sonar la botzina.  La polèmica estava servida. La veritat que Pascual (o el seu grup de col•laboradors) va estar molt hàbil reclamant una cosa que el 90% dels espectadors, aficionats i segurament els jugadors no van tenir present, cap jugador pot escombrar una pilota prop de l’anella després de sonar la botzina del final del partit.

I en aquest punt entra en escena l’altre protagonista del partit el vídeo!!! Els arbitres van fer ús de la televisió per decidir si la jugada era vàlida, és a dir, si la pilota tenia probabilitats d’entrar (jo crec que no) o pel contrari s’allunyava del cèrcol i per tant no tenia probabilitats d’entrar.

No és la primera vegada que passa això en el món del bàsquet últimament. En l’últim europeu en un dels partits de classificació ( parlo de memòria) es va fer ús també del vídeo per decidir si una cistella estava dins el temps reglamentari o no.  Sembla ser que el tema de les noves tecnologies i l’esport en el món del bàsquet està més acceptat i perquè no dir-ho normalitzat que nos pas altres esports. Recordem que en els partits de bàsquet el cronòmetres són essencials, els 24 segons, el tems de cada quart, etc. i ara també el vídeo. Cal dir però que en el bàsquet, l’ús del vídeo es limita a jugades polèmiques de final de partit que poden variar-ne el resultat, en cap cas jugades polèmiques que tenen lloc durant el partit, sinó la pràctica del bàsquet seria impossible. En aquestes interrupcions és on està la polèmica, ja que en alguns esports és acceptable i possible i en altres inacceptable i impossible.

A més a més l’ús del vídeo tampoc assegura una decisió correcte ni ràpida i a vegades ni tant sols permet prendre una decisió. Un exemple clar és la jugada del Partizan Barça d’ahir on els arbitres van tardar 10 minuts en prendre uns decisió. I què dir de la polèmica de la setmana, el gol de Pedro, on inclús hi ha hagut intervencions  d’un arquitecte en algun programa de televisió per traçar unes paral•leles per poder decidir si era fora de joc o no. Això amb el vídeo!! Imagineu en el camp de futbol.
És cert que en altres circumstàncies la tecnologia pot ajudar, com en els gols fantasmes, però en la immensa majoria de casos simplement només serviria per interrompre el ritme de partit, i fer del futbol un esport infumable.

En definitiva, jo crec que la utilització del vídeo (sobretot) i altres tecnologies en els esdeveniments esportius ha de ser esporàdica i sobre tot molt ben definides i regulades (com el cas de l’Ull d’Halcó en el tenis). A més a més, de què viurien tots aquests diaris esportius, programes de tertúlies de televisions i ràdios, etc. Lo polèmica genera diners!!! i no només en l’esport, només cal veure el share de Sálvame o la Noria.

PD: Montero hagués pagat per tenir accés a l’ús del vídeo i el Barça tindria una altra Copa d’Europa.

Vídeo de la jugada polèmica Partizan – Regal Barça:

Vídeo de la jugada de Pedro:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s