Catalanisme funcionarial

Catalanisme efervescentNo fa pas més de 2 mesos i mig que uns 160 pobles de Catalunya celebraven consultes sobre la independència del país esperonats per un Arenys de Munt que havia fet despertar a una minoria  del seu catalanisme funcionarial.

Arenys semblava haver aconseguit generar amb la seva consulta un ambient de reivindicació, més enllà de la independència, del català emprenyat, el català que està fart de veure com l’estatut segueix al TC, de la falta de respecte des del centre de la península o la carència en infraestructures de nivell. I dic semblava perquè el passat cap de setmana una altra setantena de pobles van realitzar més consultes però el ressò mediàtic d’aquestes últimes consultes ha perdut força (en part també perquè afecta a menys poblacions) en televisions, diaris, ràdios, etc. fins i tot en aquesta xarxa de blocs que ens llegim uns als altres i que tanta força té a vegades ha caigut l’interès per les consultes.

A això és el que em refereixo quan parlo del catalanisme funcionarial, tenim tendència a queixar-nos amb força quan una cosa no ens agrada, creiem injusta o ens ataquen des de Madrid, però una vegada ens hem pogut queixar perdem força com una aspirina efervescent, com si el fet de queixar-nos ja ens deixés tranquils fins la pròxima emprenyada, on ens lamentarem del mateix i tornarem entrar en el mateix bucle infinit. I per més inri, la nostra classe política més nacionalista (i no tant política) és incapaç de posar-se d’acord en uns mínims per defensar el català emprenyat o no.

PD: A veure si la tercera ronda de consultes genera mes trempera.

Enllaços relacionats: Decidim.cat

Anuncis

3 thoughts on “Catalanisme funcionarial

  1. Per primer cop des de fa molt de temps, no estic gens d’acord amb el què dius … , no crec que falti trempera, simplement que els mitjans ho han silenciat, només el Punt i l’Avui n’han parlat de les consultes, un 21% de participació, estem parlant d’un 21% de gent que està obertament per la independència, pot ser el sostre, tal vegada, però si al Parlament hi hagués el 21% de diputats independentistes, un altre gall ara cantaria …

    Una abraçada

  2. Edu, un 21% de la població és força més que un 21% dels escons.
    Malauradament en Gerard té part de raó, a veure si a la tercera va a la vençuda!

  3. Edu i Xavier: No se m’esverin! Estem d’acord que el 21% de la gent que havia de votar ho va fer, correcte. Al que em refereixo es (segueixo sense accents al firefox) al fet que em dona la sensacio que aquell aire de que alguna cosa esta passant, present en les primeres consultes ,s’esta perdent, primer per part d’alguns mitjans i segon crec que tambe entre alguns sectors de la societat potencialment participant de la consulta. Em refereixo a aquells mes moderats (parlant d’independentisme) que davant l’entusiasme de tothom ells tambe s’animem pero que sino es quedaran a casa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s