Copy paste a la II Guerra Mundial

L’altre dia llegint La Vanguardia em vaig topar amb un article que em va cridar l’atenció per simple, ridícula, estúpida, brillant, etc. que semblava la noticia, qualifiqueu-la com volgueu però el seu desenllaç va ser crucial per la història. L’article en qüestió es titula “Engaños para Normandía” i explica com un actor australià (Meyrick Clifton James) molt amic de la beguda va ser reclutat per l’exèrcit britànic per fer el paper de la seva vida fent de doble del General Montgomeryper enganyar a l’exèrcit nazi sobre els plans del Dia D. Com no l’altre protagonista d’aquesta història tant ridícula com eficient és un militar espanyol franquista que feia d’espia per l’exèrcit nazi que era conegut amb el nom de Cosmos.

General Montgomery (esquerra) i Meyrick Clifton (dreta)
General Montgomery (esquerra) i Meyrick Clifton (dreta)

El fet és que el comandant espanyol Ignacio Molina (Cosmos) era el responsable d’informació sota les ordres del governador d’Algeciras i tot els seus intents de semblar pro-britànic, els britànics coneixien el seu doble joc i li van fer creure gràcies al actor que el General Montgomery estava a Gibraltar preparant una ofensiva al sud de França. A Molina li va faltar temps per anar explicar-ho a corre cuita als nazis la informació que tenia, una informació que per cert no va dubtar en inflar explicant que havia saludat al General personalment amb una encaixada de mans. Això se’n diu fer carrera si senyor. Per la seva banda Meyrick Clifton, amb la feina feta, va decidir marxar al Cairo a seguir bevent i fumant, vicis que no havia pogut gaudir durant la preparació i interpretació del seu últim paper.

Us deixo l’enllaç on explica la història de manera més extensa extreta del diari ABC (és el que hi ha), ja que a l’enllaç de La Vanguardia només serveix per subscriptors sinó la noticia queda a mitges.

Anuncis

One thought on “Copy paste a la II Guerra Mundial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s