Los Suns

Els Phoenix Suns, equip de bàsquet de la NBA, van utilitzar el partit que van jugar la passada matinada per protestar contra la nova llei d’immigració d’Arizona amb una samarreta de jugar on es podia llegir “Los Suns”. El fet no deixa de ser una protesta contra el sistema però si que es curiós que es produeixi dins una entitat com la NBA tant hermètica a les polèmiques i políticament correcte. Segurament darrera d’aquest suport al comunicat per part de la NBA hi ha molts interessos i entre ells l’econòmic però és un gest que segurament la comunitat llatina d’Arizona ho agrairà. Jo prefereixo ser un romàntic i creure en el missatge altruista.

No sé si aquí es veuria aquest gest o algun semblant en els nostres equips, qui sap si la Penya després de les declaracions del ‘senyor’ Albiol podria posar en la samarreta alguna cosa així com “Toată lumea Badalona” (Tots som Badalona), o pot ser l’Akasvayu Vic estamparia sobre les ratlles blanc i vermelles “Al Akasvayu Vic”. Sincerament no crec que això ho veiem per aquí però està clar que la demagògia utilitzada per certs partits polítics amb el tema de la immigració s’ha de contrarestar perquè l’únic que fan és buscar vots a qualsevol preu i si això implica relacionar immigració amb atur i delinqüència ho fan.

El problema de la immigració mereix un tracte molt més profund i delicat per buscar solucions on totes les parts implicades hi haurem de posar de la nostra part.

Anuncis

3 thoughts on “Los Suns

  1. El que crida més l’atenció és que un equip d’una organització tan tancada en si mateixa i retrògrada com és la NBA es pugui fer aquest gest i, en canvi, en col·lectius que s’omplen la boca parlant de drets, mestissatge o solidaritat (això sí, de la políticament correcte)sembli impossible que, ni per un dia, pugui passar el que expliques.

  2. Jajajaja: tremendo! S’ha fet un salt en allò de la culturització dels esportistes però no tan gran com seria de desitjar. Al menys en alguns.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s