Funcionaris de totes mides i colors

Per molt que els pesi en algun dels meus amics, la imatge que un es fa quan escolta la paraula funcionari és la de un treballador amb poques ganes, desmotivat i que quan el rellotge marca la seva hora de sortida a la oficina no hi queda ni el tato. Segurament hi ha molts treballadors així fent de funcionaris (més que no pas en una empresa normal tot i que tothom en sap reconèixer uns quants en la seva) però cal ser justos i per sort no tots són així. Si que és cert que la visió negativa del funcionari està basada en el funcionari administratiu, aquell que està darrera un taulell, cara de pocs amics i li donen igual els teus problemes. Per contra també tenim aquell funcionari que ens ha atès a urgències després de fer tres torns infernals, el que inclús fa hores extres i es preocupa per la seva feina o molts altres que no es limiten a donar respostes en ‘mode default’.

De funcionaris hi ha de totes mides i colors, igual que els seus sous són de més mides i colors. Per això quan ahir el president Zapatero va anunciar una reducció dels sous dels funcionaris un 5% a molts ens ha semblat bé, primer perquè no som funcionaris i segon simplement perquè el funcionari que nosaltres veiem cobrant menys és aquell paio de l’Ajuntament de la nostra ciutat que ens va fer esperar perquè estava esmorzant més del compte o el del piti cada 30 minuts i quan va arribar ens va atendre com el cul. Segurament el sou d’aquest funcionari comparat amb el seu rendiment és excessiu i pot ser el què necessitaria saber és que la seva feina sinó es fa ben feta no és per sempre (com ara). A part mengen els funcionaris d’alto standing que omplen una amplia línia horitzontal en l’organigrama de l’administració (i de qualsevol empresa), on normalment solen ser més nombrosos que els treballadors reals, això si cobrant el triple per delegar en el grup de treball, posar-se ell les medalles i emprenyar al que treballa amb estupideses. Aquests són els que personalment crec que rebenten les arques de les administracions en qüestions laborals, ja que tots sabem que les arques de les administracions es rebenten en actes de corruptela política, amiguisme i pressupostos i subvencions sobredimensionades.

Avui paguen els funcionaris, demà la resta de treballadors i també els funcionaris, amb la pujada del IVA i altres impostos que el nostre ajuntament ens augmentarà d’amagat i a traïció. Les coses no es fan així, però als polítics els és igual tot plegat, només pensen en la següent victòria electoral i en la grandesa personal i sinó perquè el senyor Hereu (digues que he votat) ha muntat un referèndum que li ha costat un dineral als barcelonins per decidir unes obres a la Diagonal que segurament ni ell podrà pegar i ni l’estat el podrà ajudar, vista la reducció de pressupost en obres públiques.

PD: Els sindicats li han perdonat la vida a Zapatero des de fa temps i ara els hi fotrà doblada, segurament si el govern hagués estat de dretes ja haguéssim patit una vaga general.

PD2: Per sort encara entro en els 2500 euros d’ajuda al nounat.

Anuncis

3 thoughts on “Funcionaris de totes mides i colors

 1. Com vas dir tu no fa más referenit-te al futbol: generalitzar és perillós.

  Tot i això, portem més de 2 anys en que només s’ha hagut d’estrènyer el cinturó l’empresa privada. Ja va sent hora que els treballadors públics també li vegin les orelles al llop.

 2. Em sap greu que tingueu aquest concepte. A casa, tots dos som treballadors públics i mai ens hem cregut que estàvem apoltronats sinó que treballem en serveis per a la ciutadania.

  Nosaltres no ens hem recuperat de la congelació de sou que va patir la meva dona. Fa anys que hem de fer mans i mànigues per arribar a final de mes, com la majoria de la ciutadania.

  I com heu dit, l’actitud del treballador és la mateixa sigui en l’àmbit públic com el privat.

  Em sembla que ens vénen uns temps molt durs i que les passarem “putes” tots plegat. Ara, també ens havíem fet creure que això és “xauxa”. Per tant, siguem menys demagògics i exigim comptes!!

 3. Oscar: D’aqui el titol, generalitzant sabem que sempre acaben pagant justos per pecadors. Pel tema d’apretar-se el cinturo a mi fa temps que em deneguen augment de sou inclus tot hi haver passat una epoca bona.

  Jaume: Com ve diu l’oscar el problema es la generalitzacio i la imatge que un te del concepte funcionari i segurament cada cas es diferent i en el vostre malauradament una reduccio segurament us afectara mes que un altre. Tambe es cert que en molts ambits l’administracio publica no funciona i podem creure que es per la gent que hi treballa d’aqui a que la gent en les enquestes que s’han realitzat a diferents diaris trobi la reduccio de sou. Pero repeteixo no es el cas de tothom. La veritat que ens tocara a tots apretar-nos el cinturo i si aquest any ens havia semblat dur el que ve ni t’explico. I ja podem exigir comptes pero ja veuras com els cabrons del banc no moran ni un dit pq el euribor es mantingui a la baixa o no puji. Anims.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s