M’ha dit hemorroides …oi?

Cada dia que passa la societat civil rep més informació sobre la necessitat de preservar les seves dades de caràcter personal davant d’Internet, empreses, administració pública, etc. Són moltes les persones que ja han catalogat Facebook  com el dimoni tecnològic i la llei de LOPD  ja s’hauria d’estar aplicant a les empreses.

Tot això està molt bé i tot és per la nostra intimitat i seguretat. Però de què serveix tanta llei, tanta queixa contra qui no compleix les normes, tanta meticulositat en alguns aspectes perquè després arribis a urgències de l’hospital i hagis d’explicar a crits, perquè sinó no et senten des de l’altre costat de la finestreta, quin és el teu problema, que moltes vegades va més enllà d’una grip i la gent no n’ha de fer res. Però aquí no s’acaba la pallissa a la protecció de dades, ja que després et criden pel teu nom i ja ho tenim tot, una malaltia relacionada amb un pacient, derrota per K.O. de la protecció de dades.

Aquest cas d’urgències és un de molts, sense anar més lluny ahir en una consulta mèdica una noia explicava una història ‘d’amor’ entre ella i el seu DIU davant d’altres persones que esperaven el torn darrera seu, ah! I tot això amb un cartellet sobre el mostrador on s’explicava la normativa de protecció de dades del centre en qüestió. I no només en casos mèdics podem veure estomacar la llei de protecció de dades, el mateix cas el podem tenir en la cua d’un banc, caixa, etc.

En fi, que moltes vegades ens posem molt tiquismiquis amb la protecció de les nostres dades en segons quins casos, perquè realment ens preocupa la nostra intimitat o perquè simplement ens han inflat el cap amb històries de conspiracions malèfiques que només volen aprofitar-se de nosaltres a costa de les nostres dades personals, i en canvi després som capaços de proclamar en veu alta dades de la nostra vida susceptibles al nivell 3 de la LOPD.  Hauríem de mirar de ser més coherents no creieu?

Enllaços relacionats:
LOPD es fácil

Anuncis

3 thoughts on “M’ha dit hemorroides …oi?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s