Imprudències i culpables

Tràgica ressaca la de la revetlla de Sant Joan. Catalunya es va despertar ahir amb la noticia de la mort de 13 joves a l’estació de Castelldefels. 13 famílies que ara mateix necessiten un consol, que no els retornarà la persona perduda, un consol que intentaran trobar, crec jo, de manera equivocada en buscar un culpable de la mort del seu fill/a.

L’accident de Castelldefels va ser un tragèdia, però tot i les carències que presentava l’estació de rodalies, falta de llum, passos de nivell tancats, falta de senyals, etc. travessar per les vies és una imprudència. Malauradament són moltes les imprudències que es cometen, algunes més escandaloses que altres, però totes amb un risc. Des del que agafa el cotxe amb unes copes de més, fins al que es puja a la teulada per arreglar l’antena sense arnes o ara que estem en època estival tots aquells que entren al mar amb la bandera vermella o  baixen per camins rocosos i perillosos per arribar a la cala dels seus somnis. Qui no ha dit alguna vegada la frase ‘si no passa res’.

Moltes vegades minimitzem la imprudència perquè no passa res, però quan passa correm-hi tots. Hauríem de ser tots més conscients dels riscos que tenen certes accions, no ens haurien de recordar constantment el què suposa un perill i el què no, en cas que ens ocupa amb una sola vegada que et diguin que no es poden creuar les vies n’hi hauria d’haver prou. La nostre condició humana ens hauria d’ajudar a distingir els perills que comporten les nostres accions, però moltes vegades és aquesta mateixa condició humana la que ens fa actuar de manera totalment irracional i fora del sentit comú. I també és de condició humana buscar un culpable , en un cas així, de la tragèdia per poder mantenir una idea immaculada de la persona estimada que ens ha deixat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s