De nou, la Diada.

Després de l’esbatussada rebuda per l’Estatut a casa del Tribunal Constitucional i la manifestació del 10 de juliol pel dret a decidir el nostre futur, no m’atreveixo a dir en quin estat es troba el país ara mateix. A primera vista sembla que seguim emprenyats però d’aquella manera tant catalana, és a dir, el català emprenyat ha passat a ser un català resignat. Segurament aquesta situació ja li va bé a l’amic Montilla i no ens enganyem també a l’amic Artur. Als dos els incomoda per igual les paraules com  independència, autodeterminació, etc. simplement les diuen quan el poble les necessita escoltar, però tots sabem que no les pensen. Ens calmen la ira, ens inflen d’il•lusions, perquè després nosaltres mateixos ens desinflem veient que passa el temps i aquí no passa res.

Pot ser si que ens assemblem més dels que ens pensem als nostres avantpassats, pels quals celebrem el dia d’avui. Diu la història que l’11 de setembre de 1714 les tropes del Duc de Berwick van entrar a Barcelona  “després de tretze mesos de setge, d’un assalt sagnant i milers de morts tot just enterrats, els supervivents es van entestar a donar imatge de normalitat. A les botigues, els tallers, els forns, els obradors, tothom treballava com si fos un dia qualsevol.” (“Història de Catalunya, modèstia a part” de Toni Soler). Doncs això.

Visca Catalunya!

Anuncis

3 thoughts on “De nou, la Diada.

  1. Sí que devem tenir un caràcter especial, els catalans… però també estic d’acord amb el comentari de l’Oscar: no serà fàcil, però dia a dia som més a prop de dir adéu als nostres veïns. Només cal veure com, en els últims temps, la qüestió de la independència s’ha tornat absolutament transversal, a Catalunya; i àmpliament comentada i debatuda. Som en el bon camí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s