No en el meu pati del darrera

Aquesta expressió, representada amb l’acrònim anglès NIMBY (Not In My Back Yard), cada vegada està sent més utilitzada per mostrar oposició a diferents tipus de projectes per part de la societat.

Actualment a Mataró el trasllat d’un centre de menors al barri del Pla d’en Boet està provocant una reacció NIMBY d’una part dels veïns. Segurament si preguntéssim als opositors si estan d’acord en la creació d’un centre de menors de 4 a 14 anys per poder portar a terme una tasca social que ajudi als menors a no quedar exclosos de la societat la majoria respondria afirmativament, això si sempre i quan no fos al costat de casa seva. Els seus arguments? Donen per suposat que tots els menors del centre són delinqüents, perillosos, que fomenten el gamberrisme, etc.  Oblidant que els motius per als quals estan en un centre de menors poden ser altres molt diferents. Aquest només és un de molts exemples de reaccions NIMBY, el més actual ara mateix.

De reaccions NIMBY n’hi ha de tot tipus, des de les centrals nuclears fins a les gosseres, passant per la de les antenes mòbils i trams de xarxa vial. Tothom vol trucar, tothom vol cobertura, , ens volem desplaçar pel territori de manera ràpida i segura,  però no estem disposats a veure antenes ni centenars de cotxes des la finestra de la casa nostra. La gent volem moltes coses, volem totes les comoditats del món,  però si comporten un petit risc, ja sigui de salut, social, etc. cap a la nostra persona les volem , inclús les exigim, lluny.

No dic que amb això que la gent hauria d’acceptar tots els projectes que proposa un ajuntament o govern ni totes les seves conseqüències però si que en lloc d’una postura tant poc constructiva com la de NIMBY  es podria mirar de buscar solucions a possibles incomoditats o problemes que pot causar el nou projecte. Tancar-se en banda amb negatives només fa endarrerir les coses amb debats inútils que moltes vegades s’acaben polititzant com el cas del centre de menors de Mataró.

Foto: R. G. / Cedida al Cap Gros.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s