No ens tractin com artistes

Aquesta és una de les frases que va dir ahir un dels miners rescatats al sortir a la superfície després de 69 dies tancat sota terra. Una frase que no amaga la por a perdre la privadesa , acollonit amb tot el que s’ha creat entorn al seu rescat. Les seves paraules textuals van ser: “Por favor no nos traten como artistas, como periodistas, yo quiero que me sigan trabajando como Mario Sepúlveda, como el minero trabajador”

Aquest avís del miner Sepúlveda arriba tard per aturar la roda d’un circ mediàtic que ja està girant des de fa dies al voltant d’una història que és evidentment especial i que interessa a mig món, l’altre mig no té televisió. El rescat dels 33 miners xilens no és ni el primer ni  serà l’últim d’una llista d’històries que s’espremen i s’espremen per benefici propi o de tercers fins quedar en el oblit o pitjor encara s’acaba trencant de tant utilitzar. 33 vides que els agradi o no han quedat marcades i que d’ells dependrà si volen seguir amb una vida relativament anònima, aprofitar el moment o tirar-se directament de cap a la piscina mediàtica amb els perills que això comporta, es faran pel•lícules, sèries, documentals, entrevistes, reportatges, etc. i no tots respondran igual davant d’aquesta situació, de moment Sepúlveda ja ha mostrat de manera clara quina és la seva postura.

El què si que s’ha d’aprofitar amb un fet com aquest i encara més amb un final feliç, perquè no sempre és així, és denunciar la falta de control en les mesures de seguretat en el treball, no només en la mineria, d’un país que contrasta amb la gran professionalitat amb la que sembla que han treballat l’equip de rescat al complert.

Foto: EFE/Danny Alveal

Anuncis

2 thoughts on “No ens tractin com artistes

  1. Que no els tractin com a artistes, i a la resta del món que no ens tractin… no sé com. El tractament informatiu d’aquest tema m’està al.lucinant. Entenc molt bé que sigui notícia: 33 miners enterrats a 700 metres són salvats, 69 dies després, gràcies a una tècnica impresionant. Entenc que sigui notícia. Però de tractar-ho informativament a fer-ne el seguiment, miner rescatat a miner rescatat, que se n’ha fet, no, això no ho entenc, em sobrepassa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s