Carreguem-nos de raons

Ahir llegia i ho publicava en el Twitter un frase escrita per en Toni Soler en el seu apunt polític sobre les declaracions d’aquesta setmana del President Pujol:

“Catalunya no necessita més gent que somiï amb la independència;necessita gent que estudiï com fer-la possible.”

Estic amb ell, de fet ja seria hora de fer un estudi real, que toqui tots els àmbits, econòmic, social, polític, jurídic etc. Un estudi que defugi del sensacionalisme que a vegades, o és la sensació que em dona a mi personalment, envolta per exemple certes afirmacions sobre com seria la nostra economia si fóssim independents. Compte, que no vull pas dir que no siguin certes aquestes afirmacions, que ningú se m’escandalitzi, em refereixo a que és necessari un estudi fet des de l’objectivitat (encara que no ens agradi), la professionalitat i seriositat que requereix un estudi sobre el possible futur de milions de persones. Mesurem les nostres possibilitats de manera real i una vegada convençuts del que hi ha i del que podria ser, tirar endavant (o no?), lluitar pel què volem ser nosaltres no el què volen que siguem. I això si, explicar-ho, donar-ho a conèixer aquí i allà, en els idiomes que facin falta, nosaltres tenim la sort de poder parlar-ne dos de manera innata quasi bé.

Necessitem arguments per convèncer, tant a gent escèptica que viu aquí com els nostres veïns, ja siguin del nord, sud, est i oest. Amb un ‘perquè si’ no ens serveix, ens hem de carregar de raons i ja veureu com amb un projecte argumentat sumarem més que els que sumem ara. Per això és molt important que en lloc de ser anti-Espanya siguem pro-Catalunya.

Anuncis

2 thoughts on “Carreguem-nos de raons

  1. Tota la raó. EL perquè sí i el sentiment de país no poden ser un argument, perquè tothom el té i tothom el té a la seva manera. Hem de ser independents perquè les coses ens aniran millor per això, per això i per això

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s