A Holanda no roben bicicletes

Poder escoltar una cançó al metro o en mig del volcà de Santa Margarida de la Garrotxa, el plaer de poder escollir i veure una pel·lícula sigui quin sigui el moment del dia, ja sigui camí de Saragossa amb l’AVE o assegut al sofà de casa amb un iPad. Només calia anar al Mobile World Congress que finalitza avui a Barcelona per veure que el futur serà encara més mòbil. El futur camina cap a ‘ho vull aquí i ara’, accés a continguts des de qualsevol lloc i qualsevol hora.

Per contra en aquest país seguim pensant diferent. En lloc de pensar en models de negoci destinats a les futures plataformes i dispositius, es crea una llei per criminalitzar per via no judicial a qui es salti les normes establertes i poc/mal definides. No és nou d’ara culpar a un tercer de tots els teus problemes, en lloc de reconèixer els teus propis errors. La pirateria no és l’únic problema, tant la música com el cine tenen models de negoci obsolets i no es volen modernitzar per la por d’uns pocs de perdre part dels privilegis i com no dels ingressos econòmics que tenen actualment. No veig a cap dels responsables de la Llei i els seus defensors qüestionar el preu de les entrades de cine o el preu d’un CD. Demanen a la gent que es gasti els diners en cultura i mentre uns apugen els impostos als ciutadans (altrament coneguts com internautes) altres paguen els impostos dels diners que guanyen amb la música a un altre país que no és Espanya. Molta hipocresia. Per si això no fos suficient ens cobren un cànon per si de cas delinquim. Per suposat ahir es va afegir al carro el president de Movistar (Telefònica) declarant que la Llei Sinde ja li va bé, normal, és un primer pas pel control de la xarxa, un lloc on els ciutadans es veu que tenen massa llibertat d’expressió.

I per acabar m’agradaria comentar unes declaracions de Joan Manel Serrat on comparava la pirateria amb el fet d’entrar en una xarcuteria i emportar-se un xoriç sense pagar. Voldria dir-li a en Joan Manel Serrat que la gent a Holanda i a altres països deixa les bicicletes al carrer sense lligar i ningú els hi roba. Sap per què? Perquè tothom té la possibilitat de gaudir d’una bicicleta a un preu assequible.

Foto: Gerard A.

Anuncis

One thought on “A Holanda no roben bicicletes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s