Responsabilitats indirectes


Va ser abans de les eleccions a la Generalitat quan vaig veure per primera i única vegada al Sr.Anglada líder de PxC per Mataró. Jo estava fent el cafè tranquil•lament amb la meva dona i la meva filla en una terrassa darrera de l’Ajuntament i al costat un grup d’àvies deixaven ben clar a les seves companyes de taula que els seus nets eren els millors. El personatge en qüestió anava acompanyat del que podria ser la seva secretària i dos guardaespatlles (suposo que ser , i en veure possibles votants no va voler desaprofitar l’ocasió. Primer va ‘piropejar’ les àvies, que si que guapes, que si que morenes, etc. tot eren ji jis ja jas Fins que l’home es va presentar, aleshores alguna cara de les àvies més informades ja va canviar a l’associar el seu nom, tot i això els va demanar una fotografia amb elles. Després de fer-se la foto va repartir els seus pamflets, aquells que no tenen contingut però si un únic missatge i amb la feina feta va decidir que era hora de tornar cap a casa, estava clar que nosaltres no li interessàvem el més mínim no érem els possibles votants que buscava, va pujar al cotxe i quan estava a punt de marxar una de les àvies una mica dubitativa li va picar la finestreta del cotxe per dir-li: “Aquesta fotografia que ens has fet no la pengis enlloc”.

Aquest és el modus operandi d’un partit polític xenòfob que ningú ha demanat il•legalitzar, un partit que va a la caça i captura de la gent que no veu més enllà del missatge inicial (tampoc hi ha res més enllà),un partit de zero propostes però molta crispació. Només cal veure quins són alguns dels seus representants en alguns municipis per veure el nivell del partit. Però dit això , pensem un moment com s’ha arribat fins al punt que 3 regidors de PxC tinguin lloc a l’Ajuntament de Mataró. És evident que no puc culpar als altres partits polítics de la presència de PxC al consistori mataroní o a altres consistoris de Catalunya perquè ells no els han votat, però si que en són indirectament responsables per una senzilla raó, les seves propostes sobre immigració són pobres amb molta teoria però poca pràctica i una terrible por a perdre vots, segons el meu entendre. I no em mal interpreteu, fer front al tema no és promoure el que promou PxC o García-Albiol a Badalona. Em refereixo a presentar propostes com més aules d’acollida a les escoles, promoció dels cursos formatius als que té accés tothom en els llocs més necessaris, buscar sinergies entre cultures, acabar amb els missatges falsejats sobre la immigració i les ajudes, delinqüència i malalties, ja que sobre això també podríem parlar de la ‘gent d’aquí ‘, etc. Proposo als partits polítics que si no volen veure partits d’aquest tipus a l’Ajuntament o al Parlament facin propostes, ofereixin solucions reals a la gent, redueixin la venta de fum i deixin de basar les seves campanyes en els atacs directes a l’altre,que facin política municipal i deixin per la gent del parlament la política general, pot ser així la gent els vota a ells en lloc d’optar per una via que no ens agrada a ‘ningú’ (5.000 vots a Mataró).

Altres lectures necessàries:
Un intento de reflexión y 4.684 puñaladas de Alberto Arias

I més lectures interessants via @albertoarias76

Motius per preocupar-se de Miguel Guillén
3 regidors, 4700 vots de @joansafont
Tres pedres a les sabates de Rafa Navarro
Mora serà alcalde… de @joansalicru

 

Anuncis

2 thoughts on “Responsabilitats indirectes

  1. La tristíssima situació general és el perfecte camp de conreu de votants per individus com aquest i d’altres que has citat. Fan por ells i els seus votants, de veritat.

    Sempre hi ha pescadors desvergonyits esperant que el riu s’emmerdi per fer els seu patètic guany.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s