Fino estilista

Juan Carlos Navarro

En els temps que corren en el món del bàsquet i altres esports, on masses vegades el portent físic deixa de banda l’excel·lència tècnica, el recital de Navarro en aquest Europeu de Bàsquet 2011 a Lituània m’omple d’alegria i satisfacció que diria aquell.

Després de 20 anys jugant a bàsquet i més de la meitat fent d’entrenador he vist alguns jugadors que han destacat físicament en les categories inferiors però a mesura que han anat creixent i el físic s’ha anat igualant amb la resta han desaparegut entre la multitud per falta de recursos tècnics. No vull dir amb això que el físic no importa, al contrari si que importa, però no ho és tot. Així doncs tot i que la seva alçada és de 1’92cm, “La Bomba” no destaca per ser una bèstia física, al igual que tampoc ho eren Larry Bird, John Stockton, Bodiroga o Petrovic. Als seus 31 anys Navarro té un palmarès envejable per qualsevol jugador de bàsquet,inclús va festejar amb la NBA un any fins que es va adonar que allà s’avorria, cosa que molts altres europeus encara no han sabut acceptar i perden el que podrien ser brillants anys a Europa a canvi  de seure a la banqueta, d’algun equip NBA de segona fila, esperant els seus 2 minuts on demostrar tot el que saben i així poder disposar d’aquests dos mateixos minuts en el pròxim partit. Navarro en aquest sentit va estar molt llest i va tornar.

Ja sigui executant al rival des de la línia de 3 punts, amb les clàssiques “bombes” o generant joc per la resta de l’equip, Navarro segueix demostrant perquè és un dels millors jugadors europeus de tots els temps. No veurem mai a Navarro fer els taps ni les esmaixades que fa Lebron James però no el veureu mai que necessiti 4 passos per entrar a cistella ni numerets amb el talc per ser un crack mundial en això del bàsquet.

Foto: Agència EFE

Enllaços relacionats:
Aquests tios són molt bons!
Els valors perduts del bàsquet NBA

Anuncis

4 thoughts on “Fino estilista

  1. Coi, primer post del nou curs i no puc dir gaire cosa perquè… hmm… deu fer… vint anys? que no veig un partit de bàsquet! Això sí, ara ja sé qui és Navarro i perquè és tan bo 🙂

    1. Ja ja … tot i que aquí teniu a Nowitzki. Ja era hora d’escriure i tinc un parell de posts que se m’ha passat l’arròs però que vull penjar.

  2. Aquest paio és un megacrack! I si no és un portent físic potser és per que no li ha calgut mai ser-ho. Encara que si s’hagués cuidat una mica més hores d’ara de ben segur que estaria a la NBA. Però em dona a mi que és massa “bon vivant” com per esforçar-se. 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s