Publicitat enganyosa

Desconfia MarianoExisteixen lleis que sancionen la publicitat enganyosa, inclús en algun país es plantegen anar més enllà i regular l’ús del Photoshop en publicitat i revistes sobre els models, actrius i actors i altres candidats a posar davant d’una càmera.

I jo em pregunto, no és publicitat enganyosa també el que fan els partits polítics amb les seves propostes electorals? Jo crec que sí. No cal anar molt lluny per obtenir evidències, l’actual president del Govern i el seu partit polític ho ha fet, els seus predecessors, per suposat  i no ens enganyem, els de casa nostra també. Malauradament la llei les fan ells mateixos i si existís un òrgan regulador de propostes electorals estaria polititzat, no seria neutral i actuaria subjectivament.

I nosaltres que assistim atònits a tots aquests enganys, què fem?  Moviments com els del #15M ens han fet creure que un canvi és possible però després arriben les eleccions municipals i generals i més del mateix, o pitjor. I no em vingueu amb la història dels vots en blanc o de l’abstenció perquè la majoria de l’abstenció del país es nodreix de la quantitat de gent que li rellisca la política mentre a la televisió hi hagi futbols i sàlvames i el bar estigui obert. L’altre part la forma gent descontenta amb els polítics però que tampoc són capaços de votar per una candidatura alternativa o crear-ne una de pròpia per intentar canviar les coses perquè sinó no s’entén. Qui sap, pot ser és que els #indignats som menys dels que ens pensem.

Com diria aquell, se’ns pixen a la cara i no hi ha cap reacció ni se l’espera. En un altre lloc estarien cremant containers i perseguint als culpables de la situació actual, però calla!! A veure si  és  que dels 5 milions de parats la meitat està treballant en negre i cobrant del paro i als altres viure a casa els pares i no fotre ni brot ja els va bé. Què podem esperar d’un país on el partit dels dos presidents de CCAA imputats per corrupció ha tret majoria absoluta.

Doncs això seguim denunciant publicitat enganyosa dels productes del ‘Teletienda’ que la mentida més grossa cada dia ens la mengem en patates mentre estem asseguts al sofà de casa.

Anuncis

One thought on “Publicitat enganyosa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s