Yo soy español, español, español…

‘Rafa ha tenido un mal día y está mermado físicamente’, ‘Gran partido de Gasol pero L.A. pierden’, ‘El coche de Alonso no tira’, ’Contador es inocente’, ‘Calderon no tiene equipo en Toronto’, ‘Jorge no gana por culpa de Rossi que lo empuja’,  i molts més casos on l’esportista espanyol queda idolatrat sense estar sotmès a un crítica/crònica objectiva de la seva actuació. Segurament el periodisme esportiu (i no esportiu) és la viva imatge d’un país on s’actua amb la mateixa falta d’autocrítica i on les culpes sempre resideixen en factors externs i terribles malvats que només volen el pitjor per ‘ la armada española’ .

En tres dies comença l’Eurocopa i en uns quants més els JJ.OO de Londres 2012, ja us aviso que costarà molt escoltar cròniques objectives en cada revés de l’esport espanyol, de fet actualment només cal passar pels canals que formen Mediaset i les seves retransmissions per constatar els fets dels que us parlo. El forofisme incondicional s’ha fet amb el periodisme esportiu.

Aquesta falta d’autocrítica i forofisme és el que fa que aquest país caiguí en una indignació i odi desmesurat cap un mitja francès que mitjançant la broma satírica dispara contra els esportistes espanyols acusant-los d’un presumpte dopatge però és  incapaç de moure un dit quan és un mitjà espanyol el que fa aquestes mateixes insinuacions, i sense sàtira, contra un equip de la pròpia Liga BBVA. Són els mateixos que del medallista ‘Juanito’ Muehlegg  van passar al dopat Johann Muehlegg.

Mirar-se molt el melic, defugir de les responsabilitats, culpar a tercers i no fer autocrítica ens porta per mal camí i ara ja no parlo només d’esports.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s